Ako želite saznati više informacija o našim proizvodima i uslugama koje rade na drugim platformama, molimo izaberite ovdje:
 

4. TREO 180g - FUNKCIJE UREĐAJA

4.3. Korisne napomene

4.3.1. Punjenje baterije

Kad je uključen bežični rad, baterija u uređaju ima dovoljno energije za otprilike 2,5 sata razgovora ili 60 sati na čekanju. Kada je bežični rad isključen, baterija ima dovoljno energije za 3 tjedna normalnog korištenja u organizacijskome načinu rada.

Najtoplije preporučamo da punite bateriju svaki dan. Baterija se puni preko kabla za sinkroniziranje podataka koji se uključuje u Treo stroj i potrebno je oko 90 minuta da se napuni u potpunosti. Na ovaj način izbjeći ćete neželjeni gubitak podataka.

U slučaju da Vam Treo stroj prestane raditi tj. na ekranu prestane prikazivati bilo kakvu sliku, tada trebate stroj odmah staviti na punjenje jer je baterija najvjerojatnije prazna. Stroj se automatski gasi kad je baterija skoro prazna i bez obzira što se ništa ne vidi na ekranu Vaši podaci će biti sačuvani još 2-3 dana (ali ne više od 2-3 dana), dok traje ono malo struje koje je ostalo u bateriji.

Napomena: Sve vrijeme dok se Treo uređaj puni, dioda na vrhu uređaja svijetli crveno. Kad se baterija napuni, dioda počinje svijetliti zeleno.


4.3.2. Pozadinsko osvjetljenje

Na Treo uređaju pozadinsko osvjetljenje uključujete na način da dva puta kratko pritisnete gumb za paljenje/gašenje (gumb se nalazi s gornje strane pored antene).


4.3.3. "Soft reset"

Ako ikada počnete dobivati poruke koje ne dozvoljavaju bilo kakav daljnji rad s Treo strojem, tada, i samo tada, trebate učiniti sljedeće korake:

1. Odvrnite vrh stylus olovčice kako biste mogli koristiti iglicu za resetiranje stroja ili uzmite jednu običnu uredsku spajalicu i odmaknite jedan kraj spajalice tako da izgleda kao igla
2. Na Treo uređaju "RESET" rupica se nalazi na stražnjem djelu kućišta na poklopcu ležišta SIM kartice i pored nje NE piše RESET.
3. Na prednjem dijelu kućišta Treo stroja nalazi se "Gumb za pomicanje sadržaja". Taj se gumb nalazi u sredini i ima gornju i donju tipku.
4. Istovremeno stavite kraj spajalice u rupicu (RESET) i stisnite gornji gumb za pomicanje sadržaja. Čut ćete škljocanje.
5. Maknite kraj spajalice, ali držite i dalje pritisnut gornji gumb za pomicanje sadržaja još otprilike desetak sekundi. Stroj će se resetirati, ali za razliku od "Hard reseta" ovim postupkom nećete izgubiti podatke. Ako nakon ovog reseta stroj neće raditi, morate napraviti "Hard reset".


4.3.4. "Hard reset"

Ukoliko Vaš uređaj prestane reagirati te ga nije moguće resetirati na standardni način, opisan u poglavlju "4.3.3. Soft reset", tada možete izvršiti "Hard reset". Postupkom "Hard reset" gubite sve podatke u dlanovniku.

1. Odvrnite vrh stylus olovčice kako biste mogli koristiti iglicu za resetiranje stroja ili uzmite jednu običnu uredsku spajalicu i odmaknite jedan kraj spajalice tako da izgleda kao igla.
2. Na Treo uređaju "RESET" rupica se nalazi na stražnjem djelu kućišta na poklopcu ležišta SIM kartice i pored nje NE piše RESET.
3. Gumb za paljenje i gašenje (mobitela) na Treo uređaju nalazi se na gornjoj strani uređaja lijevo od antene za mobilni telefon.
4. Prvo pritisnite gumb za paljenje/gašenje uređaja, a zatim stavite kraj spajalice u rupicu (RESET).
5. Maknite kraj spajalice, ali i dalje držite pritisnut gumb za paljenje i gašenje još desetak sekundi.
6. Sada uređaj pita hoćete li izbrisati memoriju, odgovorite ''Yes'' tako da pritisnete gornji gumb za kretanje kroz sadržaj (u sredini na doljnjem dijelu kućišta Treo uređaja). Nakon ovog koraka svi podaci s Vašeg uređaja bit će izbrisani pa ćete morati sve ponovo instalirati prema koracima opisanim u poglavlju "4.4. Instalacija softvera za sinkronizaciju na PC računalo i konfiguriranje Treo uređaja".

Nakon "Hard reset"-a, trebat ćete ponovo podesiti geometriju uređaja i neke parametre:

1. Tri puta kliknete u sredinu "zvjezdica" koje se pojave na zaslonu uređaja.
2. Izaberite engleski jezik i kliknite na opciju "OK"
3. Još jednom potvrdite da želite nastaviti s engleskim jezikom, tako da kliknete na opciju "Yes".
4. Sada pod "Country" trebate izabrati "Austria" te namjestiti točno vrijeme i datum. Kliknite na opciju "Next".
5. Kliknite na opciju "Done".


NeuroTran WordTran PalmTran PocketTran InterTran MobileTran HumanTran KnowledgeSearch SearchTran NewsTran

Kontakt

© 1998-2003 Translation Experts d.o.o.