Ako želite saznati više informacija o našim proizvodima i uslugama koje rade na drugim platformama, molimo izaberite ovdje:
 


2. GRAFFITI

Za učinkovitije korištenje Treo/Visor uređaja trebali biste naučiti koristiti Graffiti i tipkovnicu (keyboard). Nemojte ići dalje dok ne završite s učenjem Graffiti i tipkovnice. Graffiti podržava i pisanje hrvatskih slova i zato nikada nećete trebati koristiti tipkovnicu kada naučite koristiti Graffiti.

2.1. Graffiti - brzi unos podataka•Graffiti je vrlo lako naučiti i unos teksta na taj način puno je brži od unosa preko tipkovnice. Tekstualnu tipkovnicu pokrećete pritiskom na "abc" ikonicu, a numeričku pritiskom na "123" ikonicu (slika na 6. ili 10. str.).

Graffiti abeceda se sastoji od znakova koje formirate jednim potezom sa stylus olovkom. Neki znakovi su pojednostavljeni tako da je njihovo unošenje olakšano. Ako želite unositi podatke, lagano pritisnite zaslon stylusom i trepćući kursor će se pokazati na mjestu gdje će se pojaviti tekst. Zatim upišite znakove onako kako ih vidite u Graffiti tečaju. Početna točka pokazuje gdje treba započeti upisivanje pojedinog znaka.

Slova upisujete u lijevu polovicu zaslona (dio u kojem piše "Letters"), a brojeve u desni dio zaslona (dio u kojem piše "Numbers").
2.2. Graffiti tečaj•Za pokretanje Graffiti tečaja, kliknite na Graffiti ikonu na zaslonu dlanovnika. Na zaslonu, koji se prikaže, kliknite na opciju "Try It!", a zatim na opciju "Next". Ako napišete sve znakove onako kako su prikazani, postići ćete 100%-tnu točnost. Potez započinjete jačim pritiskom stylusa u početnoj točki i zatim upisujete znak u jednom potezu, kao što je prikazano na zaslonu. Neposredno nakon što podignete stylus, na zaslonu će se pojaviti znak. Znakove trebate pisati normalnom brzinom, niti sporo, niti brzo. Upisujte samo velika slova i pri tome pazite da stylus ne bude suviše nakošen. Slova pišite na lijevoj, a brojeve na desnoj strani zaslona. Graffiti prepoznaje i hrvatska slova.


NeuroTran WordTran PalmTran PocketTran InterTran MobileTran HumanTran KnowledgeSearch SearchTran NewsTran

Kontakt

© 1998-2003 Translation Experts d.o.o.