Translation Experts - Naši alati za prevođenje su uvijek pri ruci

Početna stranica

Uključivanje JavaScript-a u web pregledniku (browseru)

Što je JavaScript?

JavaScript je skriptni jezik koji omogućava web dizajnerima da lakše dizajniraju interaktivne web stranice. Većina današnjih web stranica zahtijeva da je JavaScript uključen u Vašem web pregledniku (browseru). Ukoliko to nije slučaj stranica neće raditi na način na koji bi trebala raditi.

U ovom Savjetniku opisat ćemo postupak uključivanja JavaScript-a za trenutno najpopularnije web preglednike a to su:

Kliknite na bilo koji gorenavedeni link kako biste brzo skočili na opis uključivanja JavaScripta za taj web preglednik.

 

Microsoft Internet Explorer 5/6

U Internet Exploreru kliknite na meni 'Tools' (korak 1) i izaberite opciju 'Internet Options' (korak 2) kao na slici.

 

Kliknite na tab 'Security' (korak 3) a zatim na tipku 'Custom Level...' (korak 4).

 

Odskrolajte prema dolje dok ne naiđete na opcije kao na slici. Nalaze se pri kraju liste. Postavite opciju 'Active scripting' na 'Enable' (korak 5). Zatim kliknite tipku 'OK' (korak 6).

 

Kliknite na 'Yes' (korak 7).

 

Kliknite tipku 'OK' (korak 8). Time je uključivanje JavaScript-a za Microsoft Internet Explorer 5 ili 6 završeno.

 

Ukoliko u Internet Exploreru još uvijek imate otvorenu problematičnu stranicu koja nije radila bez JavaScript-a jednostavno pritisnite tipku F5 na tipkovnici kako bi se stranica ponovno učitala. Sada bi sve trebalo ispravno raditi.

 

Microsoft Internet Explorer 7

U Internet Exploreru 7 kliknite na tipku 'Tools' (korak 1) koja se nalazi s u gornjem desnom dijelu ekrana (kraj sličice zupčanika) i odaberite opciju 'Internet Options' (korak 2) kao na slici.

 

Kliknite na tab 'Security' (korak 3) a zatim na tipku 'Custom Level...' (korak 4).

 

Odskrolajte prema dolje (korak 5), dok ne naiđete na opcije kao na slici. Nalaze se pri kraju liste. Postavite opciju 'Active scripting' na 'Enable' (korak 6). Zatim kliknite tipku 'OK' (korak 7).

 

Kliknite na 'Yes' (korak 8).

 

Kliknite tipku 'OK' (korak 9). Time je uključivanje JavaScript-a za Microsoft Internet Explorer 7 završeno.

 

Ukoliko u Internet Exploreru još uvijek imate otvorenu problematičnu stranicu koja nije radila bez JavaScript-a jednostavno pritisnite tipku F5 na tipkovnici kako bi se stranica ponovno učitala. Sada bi sve trebalo ispravno raditi.

 

Mozilla Firefox 1.5

U Firefoxu kliknite na meni 'Tools' (korak 1) i odaberite opciju 'Options' (korak 2) kao na slici.

 

Kliknite na tab 'Content' (korak 3), stavite kvačicu na 'Enable JavaScript' (korak 4) i zatim kliknite tipku 'OK' (korak 5). Time je uključivanje JavaScript-a za Firefox završeno.

 

Ukoliko u Firefoxu još uvijek imate otvorenu problematičnu stranicu koja nije radila bez JavaScript-a jednostavno pritisnite tipku F5 na tipkovnici kako bi se stranica ponovno učitala. Sada bi sve trebalo ispravno raditi.

Napomena: Ovaj postupak vjerojatno se može primjeniti i na neke starije verzije (ili buduće verzije) Firefoxa, uz manje ili nikakve razlike. Samo je potrebno u opcijama pronaći 'Enable JavaScript' i uključiti tu opciju.

 

Opera 8/9

U Operi kliknite na meni 'Tools' (korak 1) i odaberite opciju 'Preferences' (korak 2) kao na slici.

 

Kliknite na tab 'Advanced' (korak 3), zatim na opciju 'Content' (korak 4) i stavite kvačicu na opciju 'Enable JavaScript' (korak 5). Zatim kliknite tipku 'OK' (korak 6). Time je uključivanje JavaScript-a za Operu završeno.

Ukoliko u Operi još uvijek imate otvorenu problematičnu stranicu koja nije radila bez JavaScript-a jednostavno pritisnite tipku F5 na tipkovnici kako bi se stranica ponovno učitala. Sada bi sve trebalo ispravno raditi.

Napomena: Ovaj postupak vjerojatno se može primjeniti i na neke starije verzije (ili buduće verzije) Opere, uz manje ili nikakve razlike. Samo je potrebno u opcijama pronaći 'Enable JavaScript' i uključiti tu opciju.

 

 
Translation Experts Hrvatska d.o.o.
Šeferova 6
10 000 Zagreb
E-mail: info@tranexp.com
Informacije: (00 385) (0)1 2313 015
Tehnička podrška: (00 385) (0)60 500 777