TypingTutor logo
 
Početna stranica

Učenje tipkanja s deset prstiju


TypingTutor kutija

TypingTutor™ je interaktivni elektronski udžbenik koji uz pomoć QuickLearn™ tehnologije omogućava brzo i efikasno učenje točnijeg i bržeg tipkanja. Sve lekcije su za hrvatsku tipkovnicu!

Uz pomoć TypingTutor™ programa moći ćete:

1. Naučiti tipkati nakon sat vremena

U prvih sat vremena, ako se prate upute na ekranu, korisnik će naučiti na koju tipku ide koji prst.

2. Naučiti točnije tipkati nakon deset sati

Nakon prvih deset sati korisnik će naučiti točnije tipkati.

3. Naučiti točnije i brže tipkati nakon više od deset sati

Nakon više od deset sati rada s TypingTutor™ programom vidjet ćete osjetan napredak u brzini tipkanja.

 

Glavne značajke QuickLearn™ tehnologije koju koristi TypingTutor™ su:

1. Učenje u valovima:

Korisnik prolazi sve lekcije i sva pravila tipkanja u vremenski ograničenim valovima. Svaki novi val traži više od korisnika.

2. Stalno praćenje napretka:

Praćenje napretka kroz sve valove, prikaz statističkih podataka, te obavještavanje korisnika o postignutom napretku.

3. Vremenska ograničenja:

Prvi valovi su vremenski ograničeni, kako bi se osiguralo da korisnik brzo shvati sve osnove tipkanja i u roku od sat vremena nauči kako pravilno tipkati.

4. Točnost:

Prilikom učenja tipkanja važnija je točnost od brzine tipkanja.

5. Slučajni nizovi slova:

Sva testiranja se obavljaju na slučajnim nizovima slova, jer tako brzina tipkanja korisnika ne ovisi o odabranom tekstu.

6. Očekivana brzina:

Realna brzina tipkanja koju možete očekivati na pravim tekstovima je 1 - 1,5 znakova u sekundi veća od brzine koju postižete na lekcijama.

 
TypingTutor u akciji
 
TypingTutor u akciji
 

Razmještaj prstiju na tipkovnici

Ova slika prikazuje ispravan razmještaj prstiju na tipkovnici, kao i područja na tipkovnici na kojima se smije koristiti određeni prst. Ovaj je raspored najoptimalniji za brzo i točno tipkanje.

Razmjestaj prstiju
 

Pregled napretka

Prije samog početka učenja ovdje možete odrediti svoj cilj (željenu brzinu tipkanja). Ujedno možete vidjeti razne statističke podatke kao što su pregled Vašeg napretka, vrijeme koje Vam je potrebno za postizanje Vašeg cilja, listu najboljih rezultata (top listu) kao i razne statističke grafičke prikaze. Klikom na tipku "Potvrdi pregled napretka" prelazite na listu lekcija.

Pregled napretka
 

Lista lekcija

Ovdje možete vidjeti listu svih raspoloživih lekcija. Na samom početku dostupne su Vam prve tri lekcije, dok sve ostale lekcije imaju status "zaključanih". Te lekcije ne mogu biti započete sve dok se prije njih uspješno ne riješe sve "otključane" lekcije. Lekcije će postajati dostupne u grupama po dvije, npr. kada riješite tri lekcije na samom početku otključat će se lekcije 4 i 5, a kada i njih riješite otključat će se 6 i 7 i tako dalje. Kada riješite svih 27 lekcija, to se smatra jednim "valom". U svakom će sljedećem valu za prolazak lekcija biti potrebna malo veća brzina tipkanja nego u prethodnom valu i tako sve dok ne postignete svoj cilj. Na taj će se način Vaša brzina i točnost tipkanja povećavati.

Lista lekcija
 

Početak lekcije

Uvod u lekciju koji grafički prikazuje tipke koje će se koristiti u odabranoj lekciji. Na ovom ekranu možete započeti lekciju. Pritiskom na tipku "Ispravan razmještaj prstiju" prikazat će se još detaljniji prikaz ispravnog razmještaja prstiju koji je na vrhu ove stranice zasebno prikazan na slici "Razmještaj prstiju na tipkovnici".

Pocetak lekcije
 

Tipkanje

Ovaj dio lekcije mjeri vrijeme i točnost prilikom unosa znakova i zatim Vaš rezultat stavlja na listu najboljih rezultata. Vrijeme se počinje mjeriti tek kada počnete tipkati. Na kraju tipkanja program će prikazati Vašu statistiku (brzinu i točnost) kao i podatak jeste li ispunili uvjete za završetak lekcije. Stalnom vježbom postizat ćete sve bolje i bolje rezultate. Ako su ispunjeni uvjeti za završetak lekcije (određena točnost i brzina) tada imate mogućnost prijeći na sljedeću lekciju.

Sučelje TypingTutor™ programa dijelimo na tri osnovna dijela:

  1. gornji dio - statistika (u odnosu na druge osobe i vlastita)
  2. srednji dio - zadatak (trenutna lekcija)
  3. donji dio - pravila za tipkanja (slika tipkovnice s rasporedom za prste)
 
Tipkanje
 

Besplatni demo download TypingTutor-a

TypingTutor
 
 

 

TypingTutor™ cjenik

     

Tipkovnica

Cijena

  TypingTutor™   USA (QWERTY) 50 kn

Naruči
  TypingTutor™   Arapska, Armenska, Austrijska QWERTZ, Belgijska AZERTY, Bosanska QWERTZ, Braz. portugalska QWERTY, Bugarska BDS, Colemak, Češka QWERTY, Češka QWERTZ, Danska QWERTY, Devanagari, Dubeolshik Hangul, Dvorak Simplified, Euro. portugalska QWERTY, FYRO makedonska, Farska QWERTY, Finska QWERTY, Francuska AZERTY, Grčka, Hangul, Hebrejska, Hrvatska QWERTZ, Japanska, Kanadska francuska QWERTY, Kanadska višejezična QWERTY, Kineska, Kmerska, Korejska, Mađarska QWERTZ, Nizozemska QWERTY, Njemačka QWERTZ, Norveška QWERTY, Poljska QWERTY, Rumunjska QWERTY, Ruska, Ruska fonetska, Sebeolsik 390 Hangul, Sebeolsik Final Hangul, Sebeolsik Noshift Hangul, Slovačka QWERTY, Slovačka QWERTZ, Slovenska QWERTZ, Srpska latinična QWERTZ, Srpska ćirilična, Španjolska europska QWERTY, Španjolska latinoamerička QWERTY, Švedska QWERTY, Tajlandska, Tajvanska, Talijanska QWERTY, Talijanska QZERTY, Tibetska, Turska F, UK Extended QWERTY, UK/irska QWERTY, US International QWERTY ili Ukrajinska 500 kn

Naruči
 
 
 

Ako želite saznati više informacija o našim proizvodima i uslugama koje rade na drugim platformama, molimo izaberite ovdje:

 

 
Translation Experts Hrvatska d.o.o.
Šeferova 6
10 000 Zagreb
E-mail: Internet@tranexp.com
Informacije: (00 385) (0)1 2313 015
Tehnička podrška: (00 385) (0)60 500 777